2019. február 21, csütörtök

Sült paprikás hummusz


Mindig rácsodálkozunk, mennyire változatosan lehet elkészíteni a humuszt.

Elkészítés

 

 

 

A sült paprikához melegítsd elő a sütő grillfokozatát, vagy izzítsd be a grillt. A paprikákat vágd félbe és vágd ki a magházát és a szárát, majd – ha sütőben készíted – a vágott felével lefelé rendezd tepsire, vagy – ha grillen – a vágott felével felfelé dobd a grillrácsra. Süsd addig, míg alaposan meg nem pörkölődik, 5-10 percig. Tedd egy tálba, amit lefedsz műanyag fóliával, vagy egy zárható zacskóba, és hagyd 10-15 percig gőzölődni. Ekkor húzd le a bőrét, egyet tegyél félre díszítésnek, a többit pedig használd fel a hummuszhoz.

A citromlevet és a tahinit tedd egy késes aprítóba és “verd fel”. Könnyebb, és habosabb lesz a hummusz, ha ezt a első lépést megteszed: 1 percig habosítsd, majd kapard le a tál oldalát, és mehet még ½ percig. Ezután add hozzá a fokhagymát, olajat és római köményt, és ezzel is keverd 1 percig, közben kapard le a tálat.

Add hozzá a csicseriborsó felét, keverd el, majd add hozzá a maradék csicseriborsót és a sült paprikát, valamint egy kevés sót, és ezzel is keverd el. Kóstold meg, és ha szükséges, sózd, borsozd, valamint higítsd 1-2 ek vízzel. Ha elérte a kívánt sűrűséget, és a fűszerezése is megfelelő, már csak a félretett paprikát kell felkockáznod. Vágd egész kis kockákra a paprikát, és kézzel keverd el a hummuszban, isteni lesz ráharapni!

Tálald zöldségekkel, és/vagy pita darabokkal.

Hozzászólások