2019. február 21, csütörtök

Játékbabát temetett el a halott csecsemője helyett az a nő, aki színlelte a terhességét


Színlelte a terhességet, majd a "születése közben elhunyt" csecsmő helyett egy műanyag játékbabát temetett el az a hondurasi nő, aki állítólag mindezt azért csinálta, hogy a széltorló férje vele maradjon.

A rendkívül bizarr eset sokkal inkább hihetetlen, mint hihető. A "kisbaba" exhumálásról készült videót pár napja töltötték fel a Twitterre a Noticieros Hoy Mismo hírekkel foglalkozó holdal. A felvételen jól látható pár, rendőrnek kinéző férfi, egy civil, valamint egy patyolat tiszta koporsó, benne a játékbabával, mellette pedig egy fából tákolt fakereszt.

#HoyMismo Mujer entierra "muñeco" y engaña a su marido fingiendo sepelio de su bebé en Jamastrán, El Paraíso. pic.twitter.com/8WFNC2RyXZ

- Noticieros Hoy Mismo (@HoyMismoTSI) 2018. július 31.

Az információk szerint Rosa Castellanos Diaznak sikerült elhitetnie mindenkivel, hogy várandós. Kilenc hónapig volt képes színlelni terhességét - írja a Mirror. A várandóssága végén Rosa Honduras fővárosába, Tegucigalpába indult szülni, természetesen (és rendkívül hihetően) a férje, a hondurasi védelmi erőknél szolgáló Melvin Mendoza nélkül. A források szerint a lány azzal csavarta tovább a szimulált terhességet, hogy azt hazudta, ikreket várt.

A szülés után rögtön hazavezetett az útja, ahol már Melvin várta, mivel őt a lány távolléta alatt már értesítették a tragédiáról. A lány elmondta, az egyik gyermeket a kórházra hagyta, a másik pedig a születésekor meghalt. Mikor a férfi meg akarta nézni a gyermeke holttestét, a lány nem engedte neki. A tiltást azzal indokolta, hogy az orvosok zárták le a koporsót, amit nem szabad kinyitni.

Az elhunyt kisdednek a helyi szokások szerint megtartották a virrasztóját, majd eltemették. Mendoza barátai azonban gyanút fogtak és Mendozával együtt a temetés után a sírhoz siettek, majd exhumálták a koporsót, amiben egy műanyagbabát találtak.

A kérdőre vont lány elmondása szerint az egészet azért csinálta, hogy a széltoló Mendozát maga mellett tartsa. A férfi nem emelt vádat a nő ellen.

Bár a színlelt várandósság a férfi megtartása érdekében tulajdonképpen egy létező konstrukció, ez a történet több ponton is rendkívül gyenge lábakon áll.

Vegyük sorra őket:

-Kilenc hónapig terhességet színlelni nem lehetett könnyű dolog. Senki nem vette észre a párnát, vagy kamu-pocakot a ruhája alatt? Egyszer sem látta a férje akár a fürdőszobában félmeztelenül a nőt? Hogyan csinálta? "Terheskülsejűre" hízlalni magunkat szinte lehetetlen.

-Hogyhogy a férje nélkül indult szülni a lány? Ha a fővárosba indult szülni, vélhetőleg nem voltak fájdalmai, azaz pontosan tudta, hogy körülbelül mikorra várható a gyermek, szóval az édesapa is ki tudott volna venni pár napot. Persze, az információk szerint Mendoza katona, így elképzelhető, hogy a hondurasi sereg roppant szigorú, nem engedik meg az eltávot gyermek születése esetén sem.

-Ha a gyermek virrasztót és rendes temetést kapott, akkor miért néz ki úgy a sír helyszíne, mintha nem egy temető, hanem egy hátsókert volna? Miért patyolat tiszta a föld alól kihúzott koporsó, valamint miért tákolt a fakereszt?

-Hogy vették rá a barátai a gyászoló férjet, hogy ássa kis a sírból az éppen eltemetet gyermekét? Ennyire nem számított volna neki?

-Végül: ha a lány az orvosi tiltással védte be a koporsó kinyitását és a gyermek megtekintését, akkor mi értelme volt egy játékbabát raknia a koporsóba? A súly miatt? Vagy talán azért, mert ennek a megrendezett színjátéknak a "csecsemő helyett játékbaba a sírban" koncepció szenzáció faktora?

Hozzászólások