2019. február 21, csütörtök

Döbbenet: ezt teszi a paradicsom a szervezeteddel


Erről mindenkinek tudnia kell.

A nyár legfinomabb, és legegészségesebb szezongyümölcse a paradicsom. Ha teheted, mindig házi, kerti paradicsomot fogyassz, direkt a termelőtől. Érezni fogod a különbséget egyből, hiszen a kerti paradicsom sokkal ízletesebb, mint a bolti, nem is beszélve arról, hogy a tápanyagtartalma is magasabb.

Egy tanulmány szerint a paradicsom, akárcsak az aszpirin, csökkenti a vérrögök, és a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

Főleg a magas vérnyomással küzdő személyeknek ajánlott nagyon sok paradicsomot fogyasztani.

Magas karotid, és flavonoid tartalma miatt gondoskodik a vér egészségéről, és megvéd az ivóvízben található extra fluroidtól is.

Nagy mennyiségben található a paradicsomban béta-karotin és likopin, mindkettő erős sejtvédő hatással rendelkezik.

A paradicsom véd a rákos betegségek kialakulásától, főleg a mell-, a prosztata-, és a hererák megelőzésében lehet segítségünkre.

Kutatások alapján bebizonyították, hogy a paradicsom segít a cukorbetegek szervezetében helyreállítani a biokémiai egyensúlyt.

Ezenkívül a likopin öregedésgátló hatással is rendelkezik, gondoskodik a bőr fiatalságáról és egészségéről. Serkenti a karnitin nevű aminosav termelődését, mely 30 százalékkal növeli a zsírégetést.

Forrás:

tudasfaja, blikkruzs

Hozzászólások